Vielä vapaana:

A1: 4H+K+S+KHH

 

 

Uusia ekokoteja Visulahdessa

1. Ympäristön Puolesta..

Visulahden kehittyvälle alueelle on valmistunut 10 asunnon viihtyisä ja kodikas rivitaloyhtiö Asunto Oy Mikkelin Auringonlähde.

Auringonlähteessä asut ekologisesti ja edullisesti. Energiatehokkaalla teknologialla varustettu ainutlaatuinen rivitalokohde – Auringonlähde – on ekologinen ja taloudellinen, jossa on edullista asua.

Asunnot lämpiävät auringon energiaa hyödyntävällä maalämmöllä, jonka tekniikka saa lisäenergiaansa myös yhtiön omasta aurinkosähkölaitoksesta – mikä parasta, aurinkosähkö on täysin ilmaista.

Ilmanvaihdossa käytetään lämmön talteen ottava järjestelmää ja energiaa säästyy myös vähemmän vettä kuluttavien hanojen sekä energiatehokkaiden kodinkoneiden ansiosta.

Autopaikoissakin on otettu huomioon ratkaisut, jotka eivät vanhene tulevina vuosina: älykkäät latauspisteet, jotka mahdollistavat lämmityksen lisäksi sähköautojen latauksen ja yksilöllisen kulutuksen seurannan.
Tähän teksti esitteestä: ”Asumisen ympäristövaikutukset ovat Suomessa poikkeuksellisen suuret kylmän ilmaston vuoksi. Toisaalta suomalaiset ovat hyvin tietoisia näistä vaikutuksista.

Me Valiotalolla halusimme rakentaa asiakkaillemme kodin, jossa ympäristölle aiheutuva kuormitus olisi mahdollisimman pieni. Siksi rakennamme Auringonlähteen, joista jokainen asunto on ekoteko – ja samalla omistajalleen silkkaa säästöä asumisessa.

– Auringonlähteen ekologinen koti on sijoitus pitkälle tulevaisuuteen –

2. Ihanaa arkea laadukkaassa kodissa

Aurinkolähteen kodissa voit nauttia elämästäsi täysillä. Tyylikkäät yhteen tasoon rakentuvat asunnot on suunniteltu pohjaratkaisuiltaan toimiviksi, joiden käytännöllisyyttä lisäävät erilliset pesu- ja kodinhoitotilat sekä ulkopuoliset asuntokohtaiset varastot. Korkeampi huonekorkeus lisää valoa ja tilan tuntua, eikä asumisen viihtyisyyttä täydentävä lattialämmitys vie tilaa sisustukselta.
Myös sisä- ja ulkotilat on luotu toimimaan yhdessä luontevasti. Olohuoneen jatkeena toimivat avarat puurakenteiset terassit, jossa voit nauttia kesäpäivistä valokatteen suojassa.
Takkatulen tunnelmasta nauttiville on Auringonlähteessä myös huomioitu tulisijan sijoitus mahdollisuus.
– Toiveidesi täyttymys on yhteydenottoa vailla –

3. Tyylikkäitä valintoja

Huoneistojen materiaalit ovat laadukkaita ja tyylikkäitä. Lattiat ovat tammiparkettia ja laattaa, sisäkatot ovat valkeaa sisustuspaneelia, saunojen puuverhoukset ovat haapaa ja kiukaat ovat etäohjattavia pilarikiukaita. Suuremmissa, 3-4 h asunnoissa on modernit keittiösaarekkeet. Ruuan valmistusta jouduttaa induktioliesi sekä kalusteuuni kiertoilmalla. Kaikkien kodinkoneiden väri on rst. Kotisi puhtauden ylläpitoa helpottaa oma keskuspölynimuri.
Ajattomat sävyvalinnat luovat erinomaiset puitteet persoonallisiin sisustuksiin ja kaikki nämä ilahduttavat niin asukkaita kuin vieraitakin.

Kehittyvä alue

Visulahti on uuden kehityssuunnan ottanut, viihtyisä n. 600 asukkaan kaupunginosa. Läheisyydessä on mm. koulu ja kiven heiton päässä Visulahden matkailukeskus – hupimesta Saimaan sydämessä – tarjoten aktiviteettejä ympäri vuoden. Uusi rakenteilla oleva viitostien linjaus siirtää kaupungin ohittavan liikenteen alueen pohjoispuolelle rauhoittaen Auringonlähteen ohi kulkevaa liikennettä. Auringonlähteen tontin viereen rakentuu samaan aikaan päiväkoti ja alueelle on suunnitteilla mm. uutta asumista ja kaupan palveluita. (Lisätietoja kaavatilanteesta saa Mikkelin kaupunkisuunnittelusta.)

Kaupungin keskustaan on matkaa n. 5 km ja sen hurauttaa autolla lähes suoraa tietä muutamassa minuutissa. Myös pyöräily- ja jalankulkureitit ovat joka suuntaan hyvät. Mikkelin keskustan ja kodin välissä löytyy näppärästi Graanin liikekeskuksen alue palveluineen.